Blogger Challenge #Day9: First 10 Songs I Shuffle

by - Sunday, August 04, 2019



Leggo and see what kind of songs on my phone!

🎡 Day 6 - I Would
A sweet melody one! Even Anis add this one dalam playlist 'rainy day' playlist πŸ’—




I would hold you
So you won’t be apart from me
For even a moment
I would give you my everything
I would have


🎡 Lee Hi - My Love (Scarlet Heart OST)
I can cry if I listen to this sambil pulak teringat scene Lee Junki dengan IU dalam drama tu πŸ˜– belum termasuk lagi part prince yang tak bersalah kena bunuh free free cam tu 



The tears that fall on
my heart's window give me an answer
to me this is a destiny
that can't come true, you are a person I have to forget
my love that goes further away
I have to let it go, this is not me

🎡 C-Clown - Solo
Ini kalau keluar lagu ni terus rasa nak join karaoke even lagu dia tak upbeat sangat, cuma bila teringat MV lagu ni, that girl curang. well typical lagu kan pasal love, relationship

Now I'm solo
maybe I'm solo
I hate meeting someone like you again
I wanted to break up

🎡 Taeyeon - All With You (Scarlet Heart OST)
Lagu ni pun salah satu lagu yang ada dalam my 'rainy day playlist'. Best sangat tengok dekat luar tingkap sambil lagu sendu macam ni πŸ˜€


I am happy that I am by your side
I dream because I am by your side
I can smile because I am by your side
I pray again that you will be my person

🎡Astro - Love Wheel
Ini pun masuk dalam rainy day playlist sebab ni salah satu lagu yang sesuai that feeling. Nak lagi feeling, tengok video diorang perform lagi ni live dekat concert πŸ˜„ setiap kali dengar lagu ni ada satu part anis akan fokus lebih sebab sedap sangat dengar suara Eunwoo dulu then MJ sambung sikit dan end dengan Sanha. Dengan ini, anis nak suggest korang tengok lyric video lagu ni sebab lyric dia sweet sangat!


We make it love wheel
A dream to fill one by one
It is so beautiful
Like the universe

🎡 Taeyeon - 11:11
Lagu ni anis selalu dengar time nak buat homework, selalunya subjek yang macam banyak mengira macam account/finance kalau tak pun time tengah belek balik notes yang buat dalam kelas. The acoustic version even better!


Everything finds its place and leaves
You took all of me and left
But like the two hands of the clock in my heart
I keep lingering in the same place
I believe I'll be over you

🎡Awie - Tragedi Oktober
Apa lagi kalau keluar lagu ni, benda wajib buat karok lah! wahhahahahahahah πŸ˜‚πŸ˜‚ yess ingat minat kpop je ke πŸ‘€ before zaman ada radio HotFM dulu, hari-hari dengar SinarFM, pastu setiap sabtu ada carta lagu rock, memang tersangkut lah dengan lagu yang macam ni πŸ˜† among semua group rock, WINGS lah paling minat sekali

Tidak mahu kuingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

🎡GOT7 - You Are
Setiap kali dengar lagu ni, mula datang perasaan perasan suara boleh tarik power macam JB & Youngjae agaknya πŸ˜‚ bersungguh weh anis nyanyi 😜

It's a beautiful sky
The sky is clear, as you
There is not a cloud
Because of you
The world feels different to me

🎡Troye Sivan ft Betty Who - Heaven
Entah kenapa pergi download lagu ni, bila tengok lirik rasa macam berdosa gila nyanyi, tapi terlupa nak delete lagi sebab selalu lagu ni keluar terus skip, sekarang pun cepat je tekan butang skip to next song.

🎡BTS - Autumn Leaves
Sekarang tengah dah tak berapa stan group BTS, so lagu ni keluar pun terus ada rasa nak skip πŸ˜… tapi lagu ni okay je best jugak dengar tambah-tambah part Jimin

Like all the dry leaves fall
Like all the things I thought would last forever are leaving
You are my fifth season
Even if I try to see you, I can’t look
You’re still green to me

You May Also Like

3 LOVE(S)

  1. dah lama tak layan lagu korea, sekarang ni banyak dengar lagu melayu balik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbalik pulak awak dengan saya, skrg anis bnyk sgt dengar lagu korea ni ish ish

      Delete
  2. Wow tragedi oktober sis. Hahahahaha. We stan rock!
    Kalau saya, lagu eng, malay, jpop, kpop, rock semua genre saya boleh masuk asalkan sedap telinga mendengar. Hahahahahha.

    Btw, have a nice day!

    https://thekhairina.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you for dropping some comment and have a nice day! πŸ˜‰