Berwajah Baru & Bakal Tukar URL Link

by - Wednesday, August 07, 2019

jeti feri pulau pinang

Hi everyone! 

Perasan tak blog anis sekarang dah berwajah baru dah sekarang ni? Ni lah hasil daripada beberapa jam blog ni di-private kan siang tadi sampai lah around last 20 minutes. Punyalah gigih tengok bahagian code nak ubah itu ini. Even template ni memang dah ready-made, tapi banyak jugak part yang kita tak suka, so kena la ubah sendiri and tambah certain code sebab this template tak ada semua benda yang kita nak ๐Ÿ˜ท

Lepastu, anis nak bagitahu yang anis tak suka, betul-betul tak suka dengan link blog sekarang, sumpah rasa geli nak sebut, tapi time buat blog ni tengah tergesa-gesa then memang tak tahu nak letak apa maka nama sendiri jugak yang diguna pakai. So lepas ni, kalau ada kawan-kawan kat sana yang letak blog ni dalam blog list anda, boleh lah ubah ye link nya. Saja anis bagitahu awal, kalau terus tukar link tu maybe korang tak akan jumpa post ni dalam reading list korang rasanya ๐Ÿค”

Dalam 3 days after today, anis akan change ke url yang baru, pastu nanti anis pergi blogwalking kat blog korang!


Follow my blog with Bloglovin

You May Also Like

35 LOVE(S)

  1. simple je theme ni. Nak tukar jugak tapi malas nak godek bab coding. Sakit mata tengok cacing kerawit haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ ye faham tu sangat-sangat! banyak code kadang terjuling mata nak tengok ๐Ÿคญ

      Delete
  2. Yeayy tak sabarnya nak tunggu link baru hehe :)

    ReplyDelete
  3. Wow makin matang la blog anis lepas ni..hihi..jgn lupa bw blog sis ye.untk url bru

    ReplyDelete
  4. Love the new template!๐Ÿ˜ Teringat waktu belum pakai domain, Syaza pun tak suka link blog sebab link lama panjang sangat dan maybe susah untuk orang ingat. Sekarang dah okay dah ๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
    Replies
    1. and I love your blog as always! ๐Ÿ˜

      Delete
  5. nampak clean and nice. alahh. nak tukar jugak but baru je tukar last month ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  6. hii, first time datang melawat blog ni :3
    tak pernah guna template blog biasa sebab tak pandai nak edit hahaha
    have been using blogskin since i was 14 T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii nini ๐Ÿ–๐Ÿ˜

      awak try guna template daripada beautytemplates. Dia ada insert jugak sikit tutorial untuk bahagain header, sidebar, footer ๐Ÿ˜Š

      Delete
  7. hehe sebabtu igs disni blognya nama berubah ubah XD hehe lepastu dah givup pakai template free sebab banyak sangat problem.. guna blogger punya je senang T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahh gitu ke cerita dia ๐Ÿคฆ‍♀️ no wonder anis hairan mana satu blog igs ni

      Delete
  8. Simple dan cute je new look ni!

    ReplyDelete
  9. lawa, and more simple. love it!

    ReplyDelete
  10. Love the new look! So damn nice and clean okayy xx

    lenne | blog

    ReplyDelete
  11. Woot! Is this the new design? If yes, it looks nice!

    ReplyDelete
  12. Untunglah Anis pandai nak godek-godek code. Nad selalu main amik raw camtu je hahah, kalau godek code tu makin adalah yang kacau nanti. Looking forward agak-agak nak tukar jadi URL apa lah tu.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah. Wajah baru... URL link baru.. Terus maju.. Aamiin.

    ReplyDelete
  14. cantik dan simple je ni ha.. kalo kita mmg x pandai ler nk tukar2 coding bagai..hehe

    ReplyDelete
  15. Baru nak publish komen tiba2 dia keluar 'blog not found' hahaha
    terus cari dekat my comment section.

    I'm digging the new look and yes walaupun blog template tu dah siap, ada jugak yang kurang.
    Tqa punya pun lepas bayar terus mintak tolong designer tunjuk macamana nak ubah itu ubah ini.

    Speaking of changing URL, tqa pun sebenarnya ada pasang niat nak tukar URL, nak buang 'Oh' tu tapi takut ada orang dah letak dalam bloglist and nanti cari tak jumpa pulak. Nak cari satu-satu takut tak jumpa hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. so sorry buat susah je nak cari. tapi nak buat macam mana, memang tak suka sangat dengan URL yang lama,

      skrg anis tengah cuba banyak blogwalking and make sure they know my new url, agak sayang siapa yg letak blog kita dekat bloglist memang takkan sampai lah ke blog tu

      Delete
  16. Anis dah tukar link ya? Sbbnya akk follow before anis tukar link. Dan belum unfollow n follow balik after anis tukar link. Tapi... Blog anis still ada je dlm list blog yg akk follow. Adakah ini bermakna even tukar link, dia dah tak ganggu followers kita eh? Huhu, sbb akk pun ingat nak tukar link blog baru jgk. Tapi sbb syg followers tu yg tak tukar2 sampai skrg huhuhu x3

    ReplyDelete
  17. saya pun rasa nak tukar url blog sebab buat ni pun masa budak2 lagi....

    ReplyDelete
  18. Love your clean and chic theme!

    ReplyDelete

Thank you for dropping some comment and have a nice day! ๐Ÿ˜‰