Unboxing ASTRO's All Light Album

by - Tuesday, July 23, 2019

πŸ’£

Hi everyone! I'm too excited to write this post sebab entahlah suka sangat dengan Korean boy band ni sampai terasa nak beli album punya tahap πŸ‘€ Even though waktu zaman Anis minat BTS, around time 2014-2016, ada rasa nak beli abum tu tapi macam lama sangat fikir sampai tak terjadi beli lah😌 and for me, album BTS tak best dari segi benda yang dia offer along with the album if we purchase it. So sorry Kalau ada ARMY yang akan naik angin after baca ni, I will stop here 😬

But a few years past, and now I give myself a green light to purchase at least one album πŸ˜™ from one boy band yang Anis betul-betul minat, which is at this time memang tengah gila angau suka dengan ASTRO

After 1 year 2 months diorang ni hiatus, Fantagio then release hint yang diorang akan comeback with the first full album πŸ‘Œ Like after dua tahun baru group diorang dapat ada full album sendiri because of banyak sangat konflik pemegang saham Fantagio ni, group ni pernah ada di ambang mungkin akan kena disband sebab company diorang dah memang kekurangan budget disebabkan nak uruskan kes yang kena naik court tu. Luckily, lepas dah lantik CEO baru, group ni dapat jugak survive lagi πŸ˜₯

On 16th January 2019 'All Light' πŸ€πŸƒ being released, album ni got 2 version, which is Green version and the other one is White version.

all light album

I got myself the Green version one! Sebab tertarik dengan dia punya photoshoot session dalam photobook tu. Disebabkan ada dua version, if course semua isi kandungan yang datang dengan that album akan berbeza juga, kecuali CD tu je. Takkan nak bagi CD lagu lain pulak ye dok πŸ”

all light album

Hujung kiri sekali tu dia punya album sleeve case, yang putih tu dia punya photobook, then yang tengah tu entah nak cakap apa πŸ˜… a box yang ada semua benda kecil-kecil like photo card, sticker, lyrics book.

Jom nak tunjuk dia punya photobook dulu πŸ˜‰

all light album
This photobook consists of 136 pages
Tak akan lengkap album tu if tak datang sekali dengan photobook dia tau πŸ˜… Tak ada nak komen sangat pasal photobook dia sebab puas hati tengok muka every member kat situ. Kertas yang diorang guna pun keras juga, bukan lembik macam buku latihan soalan exam tu 😡

all light album

One of my favourite photo in this album, sangat-sangat sorry sebab saya ni lah yang tak pandai ambil gambar dengan proper. Rasanya agak blur muka diorang ni dibuatnya 😫 for a better view, better korang right click and open that picture dekat new tab tau πŸ™†

all light album

A photo of Cha Eunwoo is a must here sebab dia kan face of the group and of course if orang tak tahu group ASTRO ni datang daripada mana then he got the idea lah kot after nampak Eunwoo ni.

all light album

CD album ni ada dekat last page photobook πŸ˜€

all light album

Yeay my box of happiness! πŸ’–

all light album
  • Thanks to Postcard Set : 6sheets
  • Sticker : 1sheet
  • Random Lyrics Book : Random 1p out of 6p
  • Random Group Postcard : Random 1p out of 2p
  • Random Selfie Photo Card : Random 2p out of 12p
  • Random Photo Card : Random 2p out of 12p

all light album
They always leave a love note to Aroha (the official name of ASTRO's fan club)
all light album

I got the postcard set, sticker, lyrics book, group postcard, 2 selfie photo card, 2 normal photo card.

all light album
group postcard & each member postcard 

all light album

all light album

all light album

Macam yang di mention sebelum tadi, each album akan dapat sticker and lyrics book. Tapi, lyrics book tu ikut nasiblah dapat member yang mana satu, semuanya datang random. Just sticker memang semua sama for everyone yang purchase Green version.

all light album
I got Eunwoo's lyrics book

all light album

Okay dah nak sampai part last, maybe part yang paling excited for everyone yang pernah beli album, which is photo card! Since photo card memang akan diberi secara random, memang excited lah nak tahu member mana yang bertuah sampai ke tangan kita πŸ‘€

all light album

Anis dapat photocard Moonbin & Rocky untuk yang selfie punya, if yang biasa Anis dapat Moonbin & Eunwoo πŸ˜† Seronok gila sebab lucky betul ni dapat bias sendiri πŸ’£

Kalau nak tanya tentang harga, album ni lebih kurang RM 70+. This is the cheapest price yang Anis pernah jumpa sebab Anis join group order, so kitorang yang geng fans Astro order dalam kuantiti banyak and save dah sikit shipping cost album daripada Korea tu. If beli dekat IG shop, of course diorang akan ambil profit sikit then jadilah harga album ni dalam RM 85-90+. Tengok lah kadang harga yang shop tu letak dah termasuk dengan poster punya case, ada yang tak. Apapun, survery dulu sebanyak mungkin kedai and mohon dijauhi daripada kena scam 😰

Oh lupa lagi nak cakap, even Anis dah purchase album since tarikh pre-order dah dibuka, tapi still tak berjaya dapat poster, cepat betul habis 😣

Lagi satu, kebetulan album ni release nak dekat Chinese New Year, and shipping tu delay lah bagai. Ada jugak rasa geram ni dengan orang yang conduct group order sebab diorang tak inform details kat semua orang yang join, bila dah ramai orang pm agaknya baru lah nak buat announcement tentang apa yang tengah jadi at that time. Please lah jangan buat orang risau sangat 😐

You May Also Like

9 LOVE(S)

  1. Nais lah konsep album ni hahaha. Tak kenal members Astro kecuali Eunwoo sebab drama My ID is Gangnam Beauty tu hehe tapi pernah je dengar nama group ni dari dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay lah tu nasib kenal jugak dengan eunwoo πŸ˜†

      Delete
  2. eiiii cantik gila album diaaaaaa >,< ! Kita pun selalu rasa nakbeli album but I always want the album je, w/o the other freebies sebab kita taktau nakbuat apa dengan dia! Last time, I promised to myself nakbeli album BTS gak, but I didn't hehehe. DAY6's Moonrise and Sunrise are the closest ones kita hampir beli cause I love all the songs, yet I didnt tsk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak tahu nak buat apa dengan other freebies, maybe you can sell it! kalau photocard tu, ramai org akan cari tau...

      ohh I can relate the situation regarding Day6 punya album, anis pun suka sangat semua lagu dalam both album tu πŸ˜™

      Delete
  3. first album yg sy beli ialah album girls dayy!! aaaaa excited gila masa tu sbb first time beli hahaha skrg dah kumpul byk2 dah especially album exo hehe. but whyyyyy album ni byk gila photocard pastu siap ada sticker bagaiii aaaaa bestnyaaaa :')

    kalau kat ig kpopdowntown diorang siap bagi free poster dlm tube lagi! pastu harga pun boleh lah dlm range 80+. tapi cepat je sampai so mmg trusted seller hehe sbb dah lebih dari 5 kali beli dgn dia ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti buatlah satu post abt your collection album, anis curious nak tengok berapa bnyk album awak ada ni hehehe and thank you bagitau info pasal kpopdowntown :) maybe lepas ni anis boleh try purchase album kat kedai dia pulak

      Delete
  4. Meriahnya album dia. Banyak betul freebies :O

    ReplyDelete
  5. Samalah macam Tqa. Bab album2 ni masa tengok dorang release semangat je nak beli tapi tak beli pun especially bila tengok barang kat dalam tak kena dengan harga.

    Rasanya album yang betul2 Tqa sanggup spend duit and beli banyak kali, probably the NCT 127 'Limitless' album sebab dalam tu banyak gila stickers, and goodies. Rasanya tu satu2 album NCT yang takde photobook, instead they make a giant photocards of all the members.

    I think after I saw this blog post of yours, Tqa rasa macam nak up blog post Tqa unboxing my own albums too hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow ada giant photocard 😍 ni first time anis dengar album tak ada photobook ni, but awak mentioned that dia punya freebies banyak! cam best gak 😁

      Delete

Thank you for dropping some comment and have a nice day! πŸ˜‰